BLI GDPR READY FÖR ENDAST 7995KR.GDPR READY

OnePartnerGroup var tidiga med visselblåsarfunktion

Visselblåsning

Med 21 dotterbolag och kontor på ett 50-tal orter i Sverige kallar sig OnePartnerGroup för ”Sveriges lokalaste kompetenspartner”. De arbetar med rekrytering, bemanning och utbildning och har ca 3000 anställda konsulter ute hos kunder från Malmö i söder till Kalix i norr.

Visselblåsningsrutinen var mer än bara ett lagkrav

De närmare 3000 konsulterna är formellt anställda av OnePartnerGroup och uthyrda när de arbetar ute på olika arbetsplatser, vilket innebär att det är OnePartnerGroup som har arbetsgivaransvaret samt ett delat arbetsmiljöansvar ihop med företaget som konsulterna finns på plats hos.

– Eftersom vi inte alltid har insyn i det dagliga arbetet är det extra viktigt för oss att det finns en visselblåsningsrutin. Det är också ett sätt att visa att vi bryr oss, säger Jane Bergman, Employer Branding Manager.

Jane Bergman arbetar bland annat med OnePartnerGroups arbetsgivarvarumärke, att företaget ska vara en bra arbetsgivare. Hon ser en visselblåsarfunktion som ett sätt att visa att man bryr sig om sina anställda.

– En visselblåsarrutin är viktigt, inte bara för att det snart är ett lagkrav, men för att vi vill vara en schyst arbetsgivare.

För sin visselblåsarrutin har OnePartnerGroup använt Qnisters visselblåsarsystem Qnister Whistle i ungefär ett halvår.

– Det är en bra tjänst, som ger oss ett strukturerat sätt att arbeta på och en partner som vet att det går rätt och lagligt till. Det är viktigt inte minst för att man ska våga visselblåsa och vara säker på att kunna förbli anonym.

Vi på Qnister är glada över att kunna hjälpa OnePartnerGroup med juridiken, så att de kan fokusera på vad de är bäst på – att hjälpa människor och företag att växa genom rekrytering och bemanning.

Funderar du på vad Qnister kan hjälpa dig med? Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.

"Det är en bra tjänst, som ger oss ett strukturerat sätt att arbeta på och en partner som vet att det går rätt och lagligt till."

Kom igång

Kom igång med Qnister Whistle

Vill du se systemet innan du bestämmer dig? Boka en kostnadsfri demo så visar vi hur det fungerar.

Kom igång med Qnister Whistle